Concert Reviews and Previews Türkçe İçerik

SATTAS İZLEDİM!

Ezelden beridir Reggea müziğin bana göre olmadığını düşünür, çok da şans vermezdim. Seneler önce Kayaköy Sanat Kampı’nda o tatlı hippi minibüsümüzde Özgür’ün çaldığı Reggea fusion parçalarıyla fikrim baya bir değişmişti. Benim düşündüğüm kadar sınırlı bir genre olmadığını anlamıştım, sınırlı olan benim önyargılı zihnimdi.
İlginçtir ki, seneler sonra, müptelası olup her sene gittiğimiz bu kampta (şimdi Kaya+ Intoku Camping), yollarımız yine Reggea ile kesişti. Bir sabah ağaç evimin balkonundan bir baktım ki ne göreyim??? SATTAS gelmiş, havuz kenarında toplantı yapıyor. Beni tanıyanlar o saniyede kendilerine balkonumdan laf attığımı tahmin etmiştir 😀

Orçun Sünear’ı senelerdir takip ederim. Hatta kendisini Birleşmiş Milletlerin bir projesinde influencer olarak önermişliğim var. Kabul da gördü 😊 Her neyse o başka günün hikayesi olsun… Çok sempatik bulduğum bu müzisyeni (bkz bugünkü sosyal medya paylaşımı) bugüne kadar, bir türlü canlı dinleme fırsatım bulamamıştım. Büyük kayıpmış!

Şöyle söyleyeyim, Ankara Haymatlos’ta Rap grubu Ağaçkakan performansını dinlemek ne kadar “metal” bir deneyim idiyse, bu da o kadar özel, özgün ve etkileyici bir deneyimdi. Sattas’ın müziğinin kalitesini ve potansiyelini de bu canlı permormansın sonik kanatları sayesinde keşfetmiş oldum.

Ha bu arada, onlara da Reggea band demek de biraz haksızlık olurmuş (understatement diyelim). Müziklerinde müzisyenlerin farklı disiplinlerden geliyor olmalarının etkilerini; Jazz, Rock, Ska, Dub ve hatta Klasik Müzik formlarını, Orçun’un Metal ve Blues geçmişinin izlerini hissetmek mümkün.

Sahnedeki sanatçıların hücrelere nüfuz eden aurası, sanat Kampının otantik sahnesinin kendine özgü sahne prodüksiyonu ve Kayaköy’ün benzersiz enerjisi konserin daha ilk dakikalarında büyüleyici bir deneyimde birleşti ve biz seyirciye bütünüyle geçti.

Müzisyenlerin her birinin enstrümanlarındaki ustalıkları, Orçun’un inanılmaz etkileyici sesi ve onu kullanmadaki mahareti bizi aldı götürdü. Orçun’un parça aralarında dinleyicilerle iletişim kurması, zaman zaman şarkılarının kökenlerini açıklaması, zaman zaman da ısrarlı seyircilere şakalar yapması konser deneyimimizin önemli bir parçası oldu. Ahahah, orada olanların gülümsediğine eminim şu an 😊

Dostlar, eğer bir konseri izlerken, “bir dahaki sefere onları nerede ne zaman izleyebilirim?” diye düşünürken buluyorsanız kendinizi, o konser iyi bir konserdir. Henüz izlememiş olanlara sevgiyle tavsiyedir.

“Satta”nın Sattas kelime anlamı Jamaika dilinde “rahatla”, ”takma” anlamlarına geliyormuş ki yeni kurduğum hayat özelinden bu konu hakkında da bıraksanız saatlerce konuşurum. Belki gelecek yazılarımda.

Güzel deneyim için teşekkürler Sattas, teşekkürler Kaya&Intoku.

Senem (aka Lady Oscure)

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply